Waarom importeren?

De meeste auto’s zijn in het buitenland goedkoper, daarom is het gunstig om een auto uit het buitenland te importeren, voor zakelijk of particulier gebruik. Bij het invoeren van een auto worden andere BPM-, BTW- en slurptax-regels gehanteerd en daarom is de auto uiteindelijk goedkoper.

Door de hoge BPM, BTW en eventuele Slurptax die in Nederland betaald moet worden is een auto in Nederland duurder dan in Duitsland, andere Europese landen en USA. Bij het invoeren van een auto, zakelijk of particulier, moet afhankelijk van een aantal zaken, minder of geen BPM, BTW en slurptax betaald worden.

In Duitsland en sommige andere Europese landen zakt de waarde van een auto harder dan in Nederland. Dit komt door het grotere aanbod. Dus afgezien van de lagere prijs, omdat er minder of geen BPM, BTW en slurptax betaald is over een auto, is een auto ook goedkoper omdat de waarde van een auto sneller zakt.

In USA zakt de waarde van een auto vrij snel door het grote aanbod en slechte economie. Ook door de gunstige dollar koers is een auto in USA goedkoper.